Änu en vecka inga kg

Änu en vecka inga kg men känner mig piggare och det är ju alltid en plus. Har denna vecka lyckas bränna mig på magen svider så och gör så så ont. vilket har resulterat i att jag inte gärna vill svetas vilket har resulterat i att motionen har lags åt sidan.Hur lyckades jag med att bränna magen. Jo  lyckades skvätta varm olja på mig själv.

Denna vecka har jag framför allt ägnat mig åt att skaffa lugn och ro på jobbet. De sägs ju att stress inte hjälper hälsan direkt. Så har försökt ta bort alla stress moment. Har även ägnat mig åt att leta nyttiga och goda recept som ska vara någolunda enkla att göra.  Har hittat ett par som jag verkligen gillade. Kommer att publisera dessa recept på denna sida. Eftersom jag testa dem.

Min 35 års dag är nu förbi och känns som om man börjar bli gammal. Min dag firades med min älskling vilket känndes så härligt vi åt en god middag bestående av en curry fisk (se recept nedan) och firade med en flaska champange.


Indisk curry med hälleflundra


1,2 kg hälleflundra

salt

peppar

citron saft '

3 gula lökar

6 tomater

2 msk olja

1 krm gurkmejram

2 tsk mald koriander

1 krm chilli

4 msk färsk persilja eller koriander

grammasala


hur


skölj fisk filer. Klappa dem torra . Salta, peppra och droppa citron över dem. Skala och hacka löken. Skär ett kryss i tomaterna och skålla dem i hett vatten ta av skalet och hacka dem grovt. Fräs löken ca 2 min och rör sen ner kryddorna. Lägg i fisk bitarna och tillsätt tomat hacket. Låt puttra i a3 min och strö över koriander. Och grammasala efter smak koka under lock i ca 8 min.





Erfarenheten av att man lyckas överleva änu ett år ska absolut firas :).




Dagen efter den stora dagen var det fiskdax igen mums.

fisk i tomat sås       Bleka filér i tomatsås   

Vit fisk file i tomat och rödvinssås 4 port


ca 400 g bleka filé eller liknande

200 g schalottenlök lök

1 klyfta vitlök

600 g plommontomater

1 citron

100 g oliver

1 burk 240 g kikärtor

salt

peppar

2 lager blad

1 dl röd vin

8 msk olja


metod


sätt ugnen på 250 g . skala löken och skölj vitlöken. Skär ett kryss i tomaterna och skålla dem. Dra av skalet på dem och halvera dem. Tärna dem grovt. Skölj citronen och skär den i skivor låt kikärtor och oliver rinna av. Varva fisk, lök och tomater, oliver, kikärtor och citron i en ugnssäker form. Salta och krydda emellan. Slå på rödvin och olivolja och låt bräsera i ugnen i ca 25 min.


       


Ålders tar ut sin rätt



Jag måste erkänna att man börjar känna av sin ålder lite gran i alla fall. Krämperna börjar blir flera man orkar inte lnte  vara ute och festa till 4 på morgonen utan att man mer eller mindre är död dagen efter. Naturligtvis hjälper det inte att man tvingas sitta på morgonen och lyssna till detta eviga snacket  som försegår mellan ungdomar på bussen. Man skäms för dem och hoppas att det snart börjar fatta vad som är viktigt i livet och vad som man ska sluta lägga energi på.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0